Matjessillitorttu
Tässä tulee vanha kunnon matjessilli uudessa muodossa. Tortun voi valmistaa hyvissä ajoissa ennakkoon ja on erittäin helppo tehdä, jos omistaa yleiskoneen tai tehosekoittimen. Sopii hyvin alkupalaksi oluen ja snapsin kera tai seisovan pöydän yhdeksi lajiksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
10 hengelle
- 5 isoa viipaletta tummaa saaristolaislimppua tai vastaavaa
- 30 g voita
- 1 purkki matjessilliä
- 1 nippu persiljaa
- 1 nippu ruohosipulia
- 2 purkkia raejuustoa
- 1 punasipuli
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Jauha leipä ja voi koneella tai murenna leipä käsin ja sekoita voin kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.
2. Pilko matjessilli pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki silputut ainekset ja raejuusto, mausta.
3. Levitä seos leipämurupohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen tunniksi. Ota se sen jälkeen jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku