Matjessillitorttu

Tässä tulee vanha kunnon matjessilli uudessa muodossa. Tortun voi valmistaa hyvissä ajoissa ennakkoon ja on erittäin helppo tehdä, jos omistaa yleiskoneen tai tehosekoittimen. Sopii hyvin alkupalaksi oluen ja snapsin kera tai seisovan pöydän yhdeksi lajiksi.

10 hengelle

  • 5 isoa viipaletta tummaa saaristolaislimppua tai vastaavaa
  • 30 g voita
  • 1 purkki matjessilliä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 purkkia raejuustoa
  • 1 punasipuli
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Jauha leipä ja voi koneella tai murenna leipä käsin ja sekoita voin kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.

2. Pilko matjessilli pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki silputut ainekset ja raejuusto, mausta.

3. Levitä seos leipämurupohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen tunniksi. Ota se sen jälkeen jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.