Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Matjessillitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä tulee vanha kunnon matjessilli uudessa muodossa. Tortun voi valmistaa hyvissä ajoissa ennakkoon ja on erittäin helppo tehdä, jos omistaa yleiskoneen tai tehosekoittimen. Sopii hyvin alkupalaksi oluen ja snapsin kera tai seisovan pöydän yhdeksi lajiksi.

10 hengelle

  • 5 isoa viipaletta tummaa saaristolaislimppua tai vastaavaa
  • 30 g voita
  • 1 purkki matjessilliä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 purkkia raejuustoa
  • 1 punasipuli
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Jauha leipä ja voi koneella tai murenna leipä käsin ja sekoita voin kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.

2. Pilko matjessilli pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki silputut ainekset ja raejuusto, mausta.

3. Levitä seos leipämurupohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen tunniksi. Ota se sen jälkeen jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.

Tuoreimmat aiheesta

Matjessilli