Pieni luksusalkuruoka, joka voi olla jo valmiina jääkaapissa muutama tunti ennen vieraiden tuloa. Nämä sopivat hienosti myös noutopöytään.

Viisi kappaletta

  • 10 ohutta savulohiviipaletta
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl etikkaa
  • 400 g katkarapuja kuorineen
  • 1 nippu tiliä silputtuna
  • piparjuuriraastetta
  • 1 prk rasvakalanmätiä, punaista
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut, silppupa ne, mutta säästä muutama koristeeksi.

2. vaahdota kerma sokerin kanssa kovaksi, sekoita siihen etikka, katkaravut ja tilisilppua. Mausta piparjuurella.

3. Liitä yhteen aina kaksi lohiviipaletta ja kierrä ne rullalle. Peitä vati salaatinlehdillä ja nosta lohirullat salaattipedille. Täytä kierteet katkarapukermalla ja koristele mädillä, katkaravuilla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Lohirullat