Lohikätköt
Pieni luksusalkuruoka, joka voi olla jo valmiina jääkaapissa muutama tunti ennen vieraiden tuloa. Nämä sopivat hienosti myös noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Viisi kappaletta
- 10 ohutta savulohiviipaletta
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl etikkaa
- 400 g katkarapuja kuorineen
- 1 nippu tiliä silputtuna
- piparjuuriraastetta
- 1 prk rasvakalanmätiä, punaista
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, silppupa ne, mutta säästä muutama koristeeksi.
2. vaahdota kerma sokerin kanssa kovaksi, sekoita siihen etikka, katkaravut ja tilisilppua. Mausta piparjuurella.
3. Liitä yhteen aina kaksi lohiviipaletta ja kierrä ne rullalle. Peitä vati salaatinlehdillä ja nosta lohirullat salaattipedille. Täytä kierteet katkarapukermalla ja koristele mädillä, katkaravuilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka