Kylmäsavulohirullat
Viikko aloitetaan Makujen keittiössä keväisillä herkuilla. Tarjoile alkupalaksi tai pikkusuolaiseksi soveltuvat kylmäsavulohirullat pirteän parsa-perunasalaatin kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 4 siivua kylmäsavulohta
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- 2 siivua saaristolaisleipää
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 rkl karkeaa sinappia
- 1 rkl silputtua tilliä
- suolaa
Valmistusohje
Laita kovaksi keitetty kuorittu kananmuna, leipä, ranskankerma ja sinappi astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Voit käyttää myös tehosekoitinta. Syntyvän tahnan tulisi olla helposti levitettävää. Jos tahna jää liian kovaksi, lisää ranskankermaa. Ranskankerman voi halutessaan korvata myös kermaviilillä tai jogurtilla.
Sekoita tilli tahnaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Aseta kylmäsavulohisiivut tuorekelmulle, kukin omalle palalleen. Levitä tahna kalalle ja kääri rullalle kelmua apuna käyttäen.
Leikkaa rullat siivuiksi ja tarjoile
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin