Zabaione sahramilla

Tässä olemme maustaneet munavaahdon, tai zabaionen, jouluisesti sahramilla. Tarjoile appelsiinifileiden kanssa ja koristele piparkakkumurusin.

Neljälle

  • 4 munankeltuaista
  • 4 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 5 rkl marsalaviiniä
  • ¼ g sahramia

Koristeluun

  • 1 appelsiini
  • 2 piparkakkua

Valmistusohje

1. Sekoita sahrami ja viini. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa puolikkaista siemenet.

2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasiemenet ilmavaksi, käytä metalli- tai posliinikulhoa. Laita kulho vesihauteeseen kiehuvaan veteen ja jatka vatkaamista kunnes seos paksunee, mutta älä anna sen kiehua. Lisää sahramiviini vähän kerrallaan vatkaamisen aikana.

3. Leikkaa appelsiinin päistä noin 2 cm pois. Kuori se paksusti veitsellä. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja kalvojen välistä. Murusta piparkakut. Koristele munavaahto appelsiinifilein ja piparkakkumurusin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.