Zabaione sahramilla
Tässä olemme maustaneet munavaahdon, tai zabaionen, jouluisesti sahramilla. Tarjoile appelsiinifileiden kanssa ja koristele piparkakkumurusin.
Neljälle
- 4 munankeltuaista
- 4 rkl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 5 rkl marsalaviiniä
- ¼ g sahramia
Koristeluun
- 1 appelsiini
- 2 piparkakkua
Valmistusohje
1. Sekoita sahrami ja viini. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa puolikkaista siemenet.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasiemenet ilmavaksi, käytä metalli- tai posliinikulhoa. Laita kulho vesihauteeseen kiehuvaan veteen ja jatka vatkaamista kunnes seos paksunee, mutta älä anna sen kiehua. Lisää sahramiviini vähän kerrallaan vatkaamisen aikana.
3. Leikkaa appelsiinin päistä noin 2 cm pois. Kuori se paksusti veitsellä. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja kalvojen välistä. Murusta piparkakut. Koristele munavaahto appelsiinifilein ja piparkakkumurusin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku