Hedelmä-mantelikakku
Mantelipohjan voit leipoa minkä muotoiseksi itse haluatkaan – pitkulainen on helppo paloitella. Koristele millä tahansa hedelmillä tai hillotuilla marjoilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 500 g valmista mantelimassaa
- 2 munanvalkuaista
- 2-3 rkl rommia (voidaan jättää pois)
Täyte
- 3 tuoretta persikkaa (tai 1 pieni prk)
- 200 g viinirypäleitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota esiin pelti, revi folioarkki joka on pellin kokoinen ja penslaa arkkiin haluamasi pohja sulalla margariinilla.
2. Raasta mantelimassa karkeasti raastinraudalla ja sekoita se valkuaisten kera. Mausta halutessasi rommilla.
3. Levitä mantelimassa voitelemallesi pinnalle folioarkilla. Säästä hieman massaa ja pursota reuna. Käännä folion reunat ylös massaa kohti, niin että se muodostaa vuoan.
4. Paista uunissa n. Puoli tuntia, tai kunnes kakku on kauniin vaaleankeltainen ja pinta on kuivunut. Irrota kakku paistinlastalla foliosta ja anna jäähtyä.
5. Koristele kakku persikkalohkoin ja puolitetuin viinirypälein (poista mahdolliset siemenet).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku