15-vuotias tyttö löytyi kuolleena metsästä Valkeakoskella – MTV seuraa oikeudenkäyntiä

Syytettynä on 18-vuotias mies, jota syytetään taposta. Poliisin mukaan syytetty ja rikoksen uhri eivät tunteneet toisiaan ennalta. MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä. 

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee tänään henkirikosta, jonka uhriksi joutui 15-vuotias tyttö Valkeakoskella. Rikoksesta syytetään 18-vuotiasta nuorta miestä. Häntä vastaan on nostettu syyte taposta.

Tyttö löytyi kuolleena metsästä toukokuun lopulla. Tytön löysivät nuoret, joiden kanssa hän oli ollut aiemmin viettämässä iltaa.

Sisä-Suomen poliisi oli saanut tytöstä katoamisilmoituksen, kun hän ei ollut saapunut yöllä kotiinsa.

Poliisi kertoi tapauksen esitutkintavaiheessa, että 18-vuotiasta miestä epäillään törkeästä lapsenraiskauksesta ja taposta. Helsingin Sanomien tietojen mukaan häntä syytetään tapon lisäksi törkeästä lapsenraiskauksesta ja lasta seksuaalisesti esittävän kuvan hallussapidosta.

Mies tuomittu rikoksista aiemmin

Poliisi on kertonut, että epäilty on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa uhrille vammoja ja olleensa tapahtumapaikalla. Poliisin mukaan dna-näyte osoittaa epäillyn olleen uhrin kanssa läheisessä tekemisessä.

Poliisin mukaan esitutkinnassa ei ole tullut esille sellaisia tietoja, että uhri ja epäilty olisivat tunteneet toisensa etukäteen.

Syytetyllä miehellä on aiempaa rikostaustaa. Hänet on aiemmin tuomittu muun muassa ryöstöstä, jossa uhrina oli nainen. Tänään käsiteltävän rikoksen vuoksi hän on ollut tutkintavankeudessa toukokuun lopulta lähtien.

Juttua käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa kolmen tuomarin kokoonpanolla. Käsittely saattaa jatkua vielä huomenna.

Sisä-Suomen poliisi ilmoitti ennakkoon, että jutun esitutkintapöytäkirja on salattu kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat