Amputaation kautta olympialaisiin – urheilija teki poikkeuksellisen päätöksen: "Ei ollut paljoa aikaa"

Australialainen maahockeypelaaja on nähnyt poikkeuksellisella tavalla vaivaa osallistuakseen ensi viikolla alkaviin olympialaisiin.

Maajoukkuepelaaja Matt Dawson on mukana Australian riveissä, kun Pariisin olympialaiset pyörähtävät käyntiin. Asian varmistamiseksi Dawson amputoi osan oikean käden nimettömästään.

Dawsonin sormi murtui hiljattain. Lääkärin mukaan Pariisissa pelaaminen edellytti hurjalta kuulostanutta ratkaisua, sillä sormi ei olisi ehtinyt toipua luonnollisesti ennen pelien alkamista. 

– Minulla ei ollut paljoa aikaa päättää. Kun olin tehnyt päätökseni, soitin vaimolleni, joka sanoi, ettei halua minun tekevän mitään hätiköityä, Dawson kertoi australialaiselle Seven Networkille.

– Luulen, että minulla oli kaikki tarvittavat tiedot ratkaisun tekemiseksi. Päätös ei koske vain Pariisia, vaan myös sen jälkeistä elämää.

Australian maajoukkueen valmentaja Colin Batch kehui Dawsonia urheudesta ja sitoutumisesta, mutta myönsi, ettei ollut varma, tekisikö itse samaa ratkaisua.

– Paras tapa toipua oli vain leikata sormesta pala irti. Niin hän päätti tehdä. Valmentaja ei voi sitä ratkaista pelaajan puolesta, Batch sanoi. 

30-vuotias Dawson oli mukana maahockeyjoukkueessa Tokiossa 2021, kun Australia saavutti olympiahopeaa. Maahockey alkaa Pariisissa 27. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat