Lankisesta ja Saroksesta tehtiin reikäjuustoa – oma pelaajakin pyyteli anteeksi: "Oikeastaan pahinta"

Nashvillen maalivahdit Juuse Saros ja Kevin Lankinen joutuivat Dallasin tulitukseen, kun Stars käveli Predatorsin yli luvuin 9–2.

Nashvillen maalilla aloitti Juuse Saros, joka päästi jo ensimmäisessä erässä neljä maalia. Toiseen erään maalinsuulle vaihdettiin Kevin Lankinen, mutta se ei ottelun kulkua muuttanut. Lankinen joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa kahden pelaamansa erän aikana kaikkiaan viisi kertaa.

Suomalaisvahtien tilastot ottelusta eivät ole kaksista luettavaa. Saroksen torjuntaprosentiksi muodostui 77,8, kun hänen onnistui pysäyttää 14 kiekkoa. Lankisen torjuntaprosentti oli 78,3, kun torjuntoja kertyi 18 kappaletta.

Varsinkin ensimmäisessä erässä joukkueiden tasoero vaikutti valtavalta. Dallas tulitti 18 laukausta Nashvillen maalia kohti, kun taas Predators sai aikaan ainoastaan yhden vaivaisen kudin kohti Dallasin veräjää.

– Rakastin alkuamme. Alku oli luultavasti kauden paras, Starsin päävalmentaja Peter DeBoer hehkutti.

Nashville leirissä oltiin täysin päinvastaisissa tunnelmissa.

– Aivan karmea peli meiltä. Ei sitä voi muuten pukea sanoiksi. Emme olleet valmiita ja hävisimme kaikki kaksinkamppailut. Annoimme heidän hyökätä ja jätimme maalivahtimme yksin. Se on oikeastaan pahinta, että jätimme veskarit oman onnensa nojaan, Nashvillen puolustaja Ryan McDonagh sanoi.

Vaikka Dallas paukutti kaikkiaan yhdeksän maalia, ei joukkueen suomalaisista päässyt pisteille kuin Miro Heiskanen, joka laukoi joukkueen 5–0-maalin.

Jos upotus ei näy, voit katsoa videon tästä linkistä.