Netanjahulta uhkaava lausunto Hizbollahille: "Tajuaa viestin pian"

Israel ja Hizbollah ovat jatkaneet hyökkäyksiään toisiaan vastaan.

Israel on iskenyt Hizbollahia vastaan viime päivinä tavoilla, "joita se ei voinut koskaan kuvitella", sanoi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sunnuntaina.

– Jos Hizbollah ei ole ymmärtänyt viestiä, lupaan, että se tajuaa sen pian, Netanjahu sanoi lausunnossaan uutistoimisto Reutersin mukaan.

Netanjahu ei suoraan kommentoinut Hizbollahia vastaan tehtyjä hyökkäyksiä, joiden yhteydessä räjähti tuhansia hakulaitteita ja radiopuhelimia.

Lausunnon on kuitenkin helppo tulkita tarkoittavan juuri Hizbollahia vastaan tehtyä poikkeuksellista iskua, jossa kuoli ainakin 39 ja haavoittui lähes 3 000.

Israel myöntää vain harvakseltaan selväsanaisesti olleensa salamurhamaisten hyökkäysten takana, joissa sen vihollisia kuolee maan rajojen ulkopuolella.

Libanonissa toimiva Hizbollah on myöntänyt hakulaite- ja radiopuhelinhyökkäyksen kohdistuneen sen jäseniin. Medioille puhuneiden turvallisuus- ja tiedusteluviranomaisten mukaan Israel teki hyökkäyksen.

Sota jatkuu, rauhaa ei näy

Varhain sunnuntaiaamuna Libanonista ammuttiin yli sata rakettia Pohjois-Israeliin, Israelin armeija väitti.

Hizbollah sanoi kohdistaneensa iskuja Israelin asevoimien tuotantolaitoksiin vastauksena Israelin tekemille iskuille.

Israelin armeija on sanonut iskevänsä uudelleen Hizbollahin kohteisiin Libanonissa. Israelin puolustusministerin mukaan maan armeija jatkaa iskujaan, kunnes Pohjois-Israelin asukkaat voivat palata turvallisesti koteihinsa.

Lähi-idän tilanne on ollut äärimmäisen väkivaltainen viime lokakuusta lähtien, jolloin terroristijärjestö Hamas teki tuhoisan yllätyshyökkäyksen Israeliin.

Israel on vastannut hyökkäykseen yhä jatkuvin pommituksin ja hyökkäämällä maajoukoillaan Gazaan. Hamasin hallitseman Gazan terveysministeriön mukaan yli 41 000 palestiinalaista on kuollut sodan alkamisen jälkeen.

Pääministeri Netanjahun on arvioitu pitkittävän sotaa, sillä hänen valtakautensa uskotaan päättyvän pian sen jälkeen kun vihollisuudet loppuvat.

Israel iski jälleen koulurakennukseen

Gazassa Israelin tekemässä iskussa on kuollut ainakin seitsemän ihmistä, kertoo Gazan kaupungin pelastuspalvelu.

Israelin armeijan mukaan isku kohdistui äärijärjestö Hamasin taistelijoihin.

Äärijärjestö Hamasin alaisen Gazan väestönsuojeluviraston edustajan Mahmud Bassalin mukaan seitsemän ihmistä kuoli ja useita haavoittui al-Shatin pakolaisleirillä sijaitsevaan kouluun kohdistetussa iskussa.

Hänen mukaansa koulun suojassa oli satoja gazalaisia.

Gazan väestönsuojeluvirasto kertoi lauantaina, että ainakin 21 ihmistä kuoli Israelin tekemässä iskussa, joka kohdistui pakolaisten turvapaikkana käyttämään koulurakennukseen Gazan kaupungissa.

Lue myös:

    Uusimmat