Ukraina ja Israel kiittävät tuesta – näin maailmalla on reagoitu Bidenin päätökseen

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo olevansa kiitollinen presidentti Joe Bidenille tämän horjumattomasta tuesta Ukrainan taistellessa vapaudestaan.

Zelenskyi sanoo viestipalvelu X:ssä, että Bidenin tuki yhdessä Yhdysvaltain puoluerajat ylittävän tuen kanssa on ollut ja on jatkossakin keskeistä tässä taistelussa.

Ukrainalaispresidentin mukaan viime vuosina on tehty monia vahvoja päätöksiä, jotka tullaan muistamaan presidentti Bidenin vaikeina aikoina tekeminä rohkeina ratkaisuina.

Zelenskyi lisää, että Ukrainassa ollaan ikuisesti kiitollisia Bidenille tämän tuesta maan historian dramaattisimpina hetkinä.

Israel kiitti horjumattomasta tuesta

Israelin puolustusministeri Yoav Gallant kiitti Bidenia tämän horjumattomasta tuesta Israelille vuosien saatossa.

– Vankka tukesi, etenkin sodan aikana, on ollut korvaamatonta, Gallant sanoi.

Hän kiitteli Bidenia lisäksi tämän johtajuudesta ja ystävyydestä.

Israelin presidentti Isaac Herzog kiitti niin ikään Bidenia tämän tuesta Israelin kansalle.

– Haluan esittää sydämelliset kiitokseni Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenille hänen ystävyydestään ja vankkumattomasta tuestaan Israelin kansalle hänen vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana, Herzog kirjoitti.

Kanadan Trudeau kuvaili todelliseksi ystäväksi

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on yhtynyt presidentti Bidenia kiittävien kuoroon.

Trudeau sanoo viestipalvelu X:ssä tunteneensa presidentti Bidenin vuosia.

Pääministeri kuvailee Bidenia hienoksi mieheksi, jonka tekoja ohjaa rakkaus maataan kohtaan.

Trudeau kutsuu presidenttiä kanadalaisten kumppaniksi ja todelliseksi ystäväksi. Hän kiittää presidentti Bidenia ja tämän puolisoa Jill Bidenia.

Vetäytymispäätös herättää kunnioitusta

Britannian pääministeri Keir Starmer sanoi tietävänsä, että Biden on tehnyt päätöksensä sillä perusteella, minkä tämä uskoo olevan parasta Yhdysvaltain kansalaisille, niin kuin Biden on tehnyt koko merkittävän uransa aikana.

– Kunnioitan presidentti Bidenin päätöstä ja odotan, että saamme työskennellä yhdessä hänen loppukautensa ajan, Starmer kommentoi.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz sanoi niin ikään vetäytymispäätöksen ansaitsevan kunnioitusta. Scholzin mukaan Biden on saavuttanut paljon maalleen, Euroopalle ja maailmalle.

– Kiitos Bidenin, transatlanttinen yhteistyö on tiivistä, Nato vahva ja Yhdysvallat hyvä ja luotettava kumppani meille, Scholz sanoi X:ssä.

Venäjä tarkkailuasemissa

Venäjän hallinto sanoi puolestaan seuraavansa Yhdysvaltain vaaleja. Kreml kommentoi asiaa sen jälkeen, kun Biden kertoi jättäytyvänsä Yhdysvaltain presidenttikilvasta.

– Vaaleihin on vielä neljä kuukautta aikaa. Se on pitkä aika, jonka aikana paljon voi muuttua, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi venäläiselle Life-uutismedialle.

– Meidän tulee olla hereillä, seurata mitä tulee tapahtumaan ja jatkaa omia toimiamme tavalliseen tapaan, hän lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat