Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

kcf kanaa kape 24h kari aihinen 2
Sami Repo/Tammi
Julkaistu 18.10.2017 08:52

MTV LIFESTYLE

Tämä herkullinen kanaresepti on keittiöpäällikkö Kari Aihisen käsialaa teoksesta Kape 24h (Tammi 2017). – Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella sriracha-chilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa, Aihinen kertoo kirjassa.

Ainekset (4 annosta)

  • 300 g kanan jauhelihaa
  • 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
  • 8 g (vajaa 2 tl) suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 300 g kermaa
  • 4 kananmunaa
  • vettä
  • maissihiutaleita
  • vehnäjauhoja

Sriracha-majoneesi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl majoneesia
  • 7 rkl sriracha-kastiketta
  • 3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita jauheliha, korianterinsiemenet, suola ja mustapippuri yleiskoneessa. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana.

Muotoile massasta noin 60 gramman painoisia kananugetteja leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes nugetit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon tilkka vettä ja vatkaa munien rakenne rikki. Murskaa maissihiutaleet muruksi. Pyöräytä nugetit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalemuruissa.

Friteeraa leivitettyjä nugetteja 180-asteisessa öljyssä, kunnes niiden väri on kauniin kullanruskea. Nostele nugetit öljystä talouspaperin päälle.

Valmista majoneesi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden ainesten kanssa. Anna majoneesin maustua jääkaapissa peitettynä noin 2 tuntia. Tarjoa nugettien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa