KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen
Tämä herkullinen kanaresepti on keittiöpäällikkö Kari Aihisen käsialaa teoksesta Kape 24h (Tammi 2017). – Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella sriracha-chilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa, Aihinen kertoo kirjassa.
Ainekset (4 annosta)
- 300 g kanan jauhelihaa
- 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
- 8 g (vajaa 2 tl) suolaa
- jauhettua mustapippuria
- 300 g kermaa
- 4 kananmunaa
- vettä
- maissihiutaleita
- vehnäjauhoja
Sriracha-majoneesi
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 dl majoneesia
- 7 rkl sriracha-kastiketta
- 3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- 2 rkl seesamiöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita jauheliha, korianterinsiemenet, suola ja mustapippuri yleiskoneessa. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana.
Muotoile massasta noin 60 gramman painoisia kananugetteja leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes nugetit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon tilkka vettä ja vatkaa munien rakenne rikki. Murskaa maissihiutaleet muruksi. Pyöräytä nugetit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalemuruissa.
Friteeraa leivitettyjä nugetteja 180-asteisessa öljyssä, kunnes niiden väri on kauniin kullanruskea. Nostele nugetit öljystä talouspaperin päälle.
Valmista majoneesi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden ainesten kanssa. Anna majoneesin maustua jääkaapissa peitettynä noin 2 tuntia. Tarjoa nugettien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti