Ruokabloggaaja Jani Kinnusen reseptillä valmistuvat tostadat, jotka sopivat ruokapöytään vaihtelun vuoksi korvaamaan tacot ja tortillat.
– Tostada ei eroa rajusti tacosta, mutta tarjoaa silti omaleimaisen makumaailman ja rakenteen, Kinnunen kirjoittaa Sivumaku-blogissaan.
– Tostada tarkoittaa paahdettua ja kyseessä onkin alun pitäen tähderuoka, joka tehtiin hiukan kuivahtaneista tortilloista, jotka olivat vielä syömäkelpoisia. Ne paahdettiin rapeiksi ja aseteltiin täyte päälle, Kinnunen kertoo.
Jos mielii valmistaa tostadoita, kannattaa olla tarkkana sen kanssa, että suunnitellut täytteet ovat kosteita. Tämä takaa sen, etteivät täytteet tipu syödessä kyydistä.
– Pohjan rakenne on hauras, joten täyte on hyvä pitää tahnamaisena, jotta kaikki ei leviä syödessä.
Katso Kinnusen tostadaresepti täältä.