Kalan kaveriksi kannattaa valita toinen terveellinen raaka-aine.
Kala ja pinaatti muodostavat paitsi maukkaan, myös ravinteikkaan ja terveellisen yhdistelmän, muistuttaa kalayhdistys Pro Kala ry tiedotteessaan.
Pinaatin kaveriksi sopivat erityisen hyvin esimerkiksi ahven ja lohi.
Molemmista raaka-aineista löytyy runsaasti hyviä puolia. Kun kalassa on rutkasti proteiineja ja omega-3-rasvahappoja, piinaatti puolestaan pursuaa A-, C- ja K-vitamiinia sekä runsaasti rautaa ja kalsiumia.
– Ne siis täydentävät toisiaan loistavasti, yhdistyksestä muistutetaan.
Lue myös: Kesän maittavin rulla on Jyrkin lohipötkö! Kuuntele isännän vinkit
"Koko ateria valmistuu muutamassa minuutissa"
Sekä kala että pinaatti kypsyvät yleensä nopeasti. Raaka-aineita voi yhdistää helposti esimerkiksi paistamalla kalaa pannussa ja lisäämällä loppuvaiheessa pannulle mukaan pinaattia.
– Koko ateria valmistuu muutamassa minuutissa, ja lopputulos on maukas.
Esimerkiksi lohen ja pinaatin yhdistelmää kannattaa kokeilla myös pastoihin, keittoihin, paistoksiin ja salaatteihin. Pinaatti-lohilasagne ja pinaattinen kalakeitto maistuvat koko perheelle.