Feta-kasvisnyytit – helppo grillilisuke
Feta-kasvisnyytit valmistat näppärästi grillissä, grillinuotiolla tai vaikka uunissa. Käytä kasviksia oman makusi mukaan. Voit paloitella joukkoon halutessasi kypsiä perunoita paloina tai ripotella joukkoon kuivattuja yrttejä.
Ainekset
- ½-1 kesäkurpitsa
- ½-1 keltainen paprika
- ½-1 punainen paprika
- 100-200 g kirsikkatomaatteja
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- ½ dl oliiviöljyä
- 100 g fetajuustoa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Feta-kasvisnyytit valmistuvat näin:
- Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita ainekset tomaattien kanssa keskenään. Valuta joukkoon oliiviöljy ja sekoita keskenään.
- Ota foliosta neljä reilun kokoista arkkia ja leikkaa leivinpaperista neljä pienempää palasta. Laita leivinpaperipalat keskelle folioarkkia ja kasaa kunkin leivinpaperipalan päälle saman verran kasviksia.
- Murenna pinnalle fetajuustoa ja rouhi päälle halutessasi mustapippuria myllystä. Voit ripotella pinnalle myös kuivattuja yrttejä halutessasi.
- Käännä foliot ympäriltä ylös nyyteiksi ja nosta nyytit kuumaan grilliin, kunnes kasvikset alkavat pehmetä ja saavat hieman väriä. Tarjoa muun grilliruoan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka