Helppo tapa säilöä omenat: Anu vinkkaa näppärän apuvälineen

KATSO VIDEO: Vinkit syksyn omenaherkkuihin! Näin teet omena-kaurapaistoksen ja omenasoseen.

Helppo tapa hyödyntää oman pihan omenat on tehdä niistä herkullista hilloa tai sosetta.

Huomenta Suomessa paneuduttiin viime viikonloppuna käynnissä olevaan omenasesonkiin. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi ohjeen muun muassa legendaariseen omena-kaurapaistokseen.

Näin säilöt omenat – hillokaulus avuksi!

Jos omenoita haluaa säilöä pidemmäksi aikaa, kannattaa ne soseuttaa tai hillota!

– Hillopurkeiksi käyvät vanhat lasipurkit. Ne kannattaa vain pestä hyvin ja desinfioida kiehuvassa vedessä. Voi käyttää vähän nestemäistä säilöntäainetta, jos haluaa. Se estää homeen.

Anu muistuttaa, että hillo tulee myös purkittaa lämpimänä. Apuvälineeksi kotitalouden lehtori suosittelee ehdottomasti hankkimaan niin sanotun hillokauluksen. 

Katso videolta Anun omenavinkit ja nappaa ohje: Anun omenasose

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.