Helppo tapa hyödyntää oman pihan omenat on tehdä niistä herkullista hilloa tai sosetta.
Huomenta Suomessa paneuduttiin viime viikonloppuna käynnissä olevaan omenasesonkiin. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi ohjeen muun muassa legendaariseen omena-kaurapaistokseen.
Lue myös: Kannattaako pakastaa vai kuivata? Asiantuntija kertoo säilöntätapojen erot: "Paras vinkki on..."
Näin säilöt omenat – hillokaulus avuksi!
Jos omenoita haluaa säilöä pidemmäksi aikaa, kannattaa ne soseuttaa tai hillota!
– Hillopurkeiksi käyvät vanhat lasipurkit. Ne kannattaa vain pestä hyvin ja desinfioida kiehuvassa vedessä. Voi käyttää vähän nestemäistä säilöntäainetta, jos haluaa. Se estää homeen.
Anu muistuttaa, että hillo tulee myös purkittaa lämpimänä. Apuvälineeksi kotitalouden lehtori suosittelee ehdottomasti hankkimaan niin sanotun hillokauluksen.