Karitsa on lähesyvän pääsiäisen ykkösherkku. Tällä Hellapoliisin reseptillä pyhien odotetuimman ruokalajin onnistuminen on taattu!
Pääsiäisenä yhä useammassa kodissa pöytään nostetaan karitsaa. Kiireisen kokkaajan valinta on nopeasti kypsyvä karitsanfilee, joka valmistuu pannulla alta aikayksikön.
Karitsanfileetä valmistettaessa kannattaakin muistaa, että lihaa ei saa kypsentää liikaa. Nopea paistaminen kuumassa pannussa riittää, jonka jälkeen liha nostetaan vetäytymään folioon 10–15 minuutin ajaksi. Nopeaa ja helppoa!
Karitsanfilee on puolikypsää, kun sen sisälämpötila on 55 astetta. Voit tarkistaa kypsyyden helpoiten lämpömittarin avulla.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä nopeasti valmistuva karitsanfilee saa rinnalleen valkosipulilla maustettuja uunijuureksia, jotka valmistuvat uunissa kuin itsestään.
Violetit ja oranssit porkkanat sekä siniset perunat tuovat lautaselle sekä väriä että vaihtelua.