Tämä toimenpide on tärkeä muistaa tehdä mökin kahvinkeittimelle
Jos mökkiä tai vapaa-ajan asuntoa ei lämmitetä talvella, kannattaa huomioida kahvinkeittimeen normaalisti jäävä "jäännösvesi".
Mökkiä tai vapaa-ajanasuntoa talviteloille laittaessa kannattaa uhrata hetki kahvinkeittimelle.
Joka kerta kun keität kahvia, keittimeen jää niin sanottua "jäännösvettä", joka takaa sen, että keitin toimii oikein, kerrotaan Arvid Nordquistin tiedotteessa.
– Jos kesämökillä ei ole talvella lämmitystä, kannattaa tuo kahvinkeittimen jäännösvesi kaataa ennen talven tuloa pois, jotta se ei jäätyessään riko keitintä, Arvid Nordquist Finlandin maajohtaja Cecilia Mérus toteaa tiedotteessa.
Jäännösveden saa kaadettua ulos keittimestä kääntämällä keittimen ylösalaisin.
Jäännösvesi kannattaa huomioida myös silloin, jos kahvinkeitintä ei ole käyttänyt useaan viikkoon.
– Jos keitin on useita viikkoja esimerkiksi vapaa-ajan asunnolla käyttämättä, niin kannattaa pyöräyttää keittimen läpi ensin pelkkää puhdasta vettä, jotta varmistetaan hyvä kahvin maku, Mérus vinkkaa.
Lähde: Arvid Nordquist
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät