Jos mökkiä tai vapaa-ajan asuntoa ei lämmitetä talvella, kannattaa huomioida kahvinkeittimeen normaalisti jäävä "jäännösvesi".
Mökkiä tai vapaa-ajanasuntoa talviteloille laittaessa kannattaa uhrata hetki kahvinkeittimelle.
Joka kerta kun keität kahvia, keittimeen jää niin sanottua "jäännösvettä", joka takaa sen, että keitin toimii oikein, kerrotaan Arvid Nordquistin tiedotteessa.
– Jos kesämökillä ei ole talvella lämmitystä, kannattaa tuo kahvinkeittimen jäännösvesi kaataa ennen talven tuloa pois, jotta se ei jäätyessään riko keitintä, Arvid Nordquist Finlandin maajohtaja Cecilia Mérus toteaa tiedotteessa.
Jäännösveden saa kaadettua ulos keittimestä kääntämällä keittimen ylösalaisin.
Jäännösvesi kannattaa huomioida myös silloin, jos kahvinkeitintä ei ole käyttänyt useaan viikkoon.
– Jos keitin on useita viikkoja esimerkiksi vapaa-ajan asunnolla käyttämättä, niin kannattaa pyöräyttää keittimen läpi ensin pelkkää puhdasta vettä, jotta varmistetaan hyvä kahvin maku, Mérus vinkkaa.
Lue myös: Hanski kaatoi kahviinsa yli kaksi viikkoa "vanhaa" rasvatonta maitoa ja yllättyi
Lue myös: Harva tietää, miten kahvin valmistustapa vaikuttaa kolesteroliarvoihin – "Jos vähänkään enemmän juo..."
Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!
Lähde: Arvid Nordquist