Kapen salainen ase bolognesen valmistamiseen on vispilä.
Katso videolta Kapen vinkit klassisen jauhelihabolognesekastikkeen valmistamiseen.
Kaappaus keittiössä -ohjelman seitsemäs tuotantokausi pyörähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden kuudennessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi Levillä opiskelija-asunnossa asuvien kämppisten, Jussin ja Joonan keittiön.
Kape neuvoi nuorille simppeleitä arkiruokareseptejä, joiden avulla he jaksaisivat paremmin pitkiksi venyvät koulupäivät.
"Maista ja mausta!"
Kape opetti opiskelija-asunnossa asuville nuorille salat klassiseen bolognesekastikkeeseen.
– Mun bolognesekastike perustuu siihen, että siellä on saman verran juureksia ja vihanneksia kuin jauhelihaa, Kape selittää.
Jakson lopussa Kapen tarkastuskäynnillä pojat päättävätkin kokata Kapelle juuri bolognesekastiketta. Saatuaan luvan neuvoa vielä valmistuksessa Kape huikkaa nappaamaan avuksi hieman yllättävänkin keittiövälineen.
– Sit Jussi tommonen vispilä, millä hakataan toi jauheliha pieniksi paloiksi.
– Täällä tulee koko ajan ihan uutta juttua, Jussi hämmästelee Kapen neuvoja, mutta painelee teräksisellä vispilällä jauhelihan näppärästi pienemmiksi paloiksi pannulla.
Kape painottaa pojille vielä kertaalleen myös ruoan maustamisen tärkeyttä.
– Onks bolognese hyvän makuinen? Kape kysyy.
– En mä oo ees maistanut, Jussi myöntää.
– Maista, mausta! Kape kouluttaa.