Kapen salainen ase bolognesen valmistamiseen on vispilä.
Katso videolta Kapen vinkit klassisen jauhelihabolognesekastikkeen valmistamiseen.
Kaappaus keittiössä -ohjelman seitsemäs tuotantokausi pyörähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden kuudennessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi Levillä opiskelija-asunnossa asuvien kämppisten, Jussin ja Joonan keittiön.
Kape neuvoi nuorille simppeleitä arkiruokareseptejä, joiden avulla he jaksaisivat paremmin pitkiksi venyvät koulupäivät.
"Maista ja mausta!"
Kape opetti opiskelija-asunnossa asuville nuorille salat klassiseen bolognesekastikkeeseen.
– Mun bolognesekastike perustuu siihen, että siellä on saman verran juureksia ja vihanneksia kuin jauhelihaa, Kape selittää.
Kapen bolognesekastikkeessa on yhtä paljon vihanneksia ja juureksia kuin jauhelihaa.MTV Oy / Ida Kentala
Jakson lopussa Kapen tarkastuskäynnillä pojat päättävätkin kokata Kapelle juuri bolognesekastiketta. Saatuaan luvan neuvoa vielä valmistuksessa Kape huikkaa nappaamaan avuksi hieman yllättävänkin keittiövälineen.
– Sit Jussi tommonen vispilä, millä hakataan toi jauheliha pieniksi paloiksi.
– Täällä tulee koko ajan ihan uutta juttua, Jussi hämmästelee Kapen neuvoja, mutta painelee teräksisellä vispilällä jauhelihan näppärästi pienemmiksi paloiksi pannulla.
Kape painottaa pojille vielä kertaalleen myös ruoan maustamisen tärkeyttä.
– Onks bolognese hyvän makuinen? Kape kysyy.
– En mä oo ees maistanut, Jussi myöntää.
– Maista, mausta! Kape kouluttaa.