Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Olisitko keksinyt itse? Kari Aihinen vinkkaa yllättävän apuvälineen bolognesen valmistamiseen

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS6_Kittila_Klassinen_bolognesekastike
MTV Oy / Ida Kentala
Julkaistu 11.10.2021 15:10

Emmi Niiniaho

Kapen salainen ase bolognesen valmistamiseen on vispilä.

Katso videolta Kapen vinkit klassisen jauhelihabolognesekastikkeen valmistamiseen.

Kaappaus keittiössä -ohjelman seitsemäs tuotantokausi pyörähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden kuudennessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi Levillä opiskelija-asunnossa asuvien kämppisten, Jussin ja Joonan keittiön.

Kape neuvoi nuorille simppeleitä arkiruokareseptejä, joiden avulla he jaksaisivat paremmin pitkiksi venyvät koulupäivät.

"Maista ja mausta!"

Kape opetti opiskelija-asunnossa asuville nuorille salat klassiseen bolognesekastikkeeseen.

– Mun bolognesekastike perustuu siihen, että siellä on saman verran juureksia ja vihanneksia kuin jauhelihaa, Kape selittää.

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS6_Kittila_Klassinen_bolognesekastikeKapen bolognesekastikkeessa on yhtä paljon vihanneksia ja juureksia kuin jauhelihaa.MTV Oy / Ida Kentala

Jakson lopussa Kapen tarkastuskäynnillä pojat päättävätkin kokata Kapelle juuri bolognesekastiketta. Saatuaan luvan neuvoa vielä valmistuksessa Kape huikkaa nappaamaan avuksi hieman yllättävänkin keittiövälineen.

– Sit Jussi tommonen vispilä, millä hakataan toi jauheliha pieniksi paloiksi.

– Täällä tulee koko ajan ihan uutta juttua, Jussi hämmästelee Kapen neuvoja, mutta painelee teräksisellä vispilällä jauhelihan näppärästi pienemmiksi paloiksi pannulla.

Kape painottaa pojille vielä kertaalleen myös ruoan maustamisen tärkeyttä.

– Onks bolognese hyvän makuinen? Kape kysyy.

– En mä oo ees maistanut, Jussi myöntää.

– Maista, mausta! Kape kouluttaa.

Nappaa ohje: Klassinen bolognesekastike 

Katso myös kaikki: Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

Tuoreimmat aiheesta

Kaappaus keittiössä