Pientä suolaista juhlapöytään: Leppäkerttucrustadit

leppakerttukrustadit-1-220423_Z726804-large
MTV

Kevään ja kesän juhlapöydässä maistuvat pienet suupalat. Valmiit crustadikuoret löydät useimmista kaupoista keksihyllyiltä. Niihin voit tehdä erilaisia suolaisia täytteitä. Nämä helpot suupalat valmistat nopeasti ja ne ilahduttavat varmasti juhlapöydässä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 20min
  • Annosmäärä: 24 kappaletta

Ainekset

  • 1 pkt (24 kpl) crustadeja
  • 400 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti tai paprika)
  • 24 lehtipersiljan tai korianterin lehteä
  • 12 miniluumutomaattia
  • 12 mustaa oliivia
  • n. 2 rkl balsamicoa

Valmistusohje

  1. Laita crustadit tarjoiluvadille.
  2. Laita maustettu tuorejuusto pursotinpussiin ja pursota crustadien täytteeksi. Voit halutessasi lisämaustaa seosta.
  3. Laita täytteen päälle lehtipersiljan tai korianterin lehti.
  4. Puolita miniluumutomaatit ja nosta lehden päälle puolitettu tomaatti.
  5. Leikkaa oliiveista päädyt ja laita kunkin tomaatin eteen oliivipala.
  6. Laita balsamico pursotinpussiin ja leikkaa aivan pieni reikä pussiin. Pursota ensin leppäkertun keskiviiva ja sitten muutama piste viivan molemmin puolin.
  7. Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.