Korvike margariinille: Personal trainer Jarin levite on proteiinijytky!

KATSO VIDEO: Personal trainer Jari Sorsan vinkit terveellisiin välipaloihin.

Personal trainer Jari Sorsa vinkkaa, miten raejuustosta saa taiottua herkullisen levitteen leivälle. 

Raejuustosta saa todella loihdittua yllättäviä ruokia! Testasimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla elokuussa muun muassa raejuustosta valmistetut tortillaletut.

Oman raejuustovinkkinsä jakoi Huomenta Suomen viikonlopussa personal trainer Jari Sorsa. Liikunta-alan ammattilainen suosittelee panostamaan arjessa erilaisiin ravitseviin välipaloihin. 

Proteiinipitoinen levite raejuustosta

Sorsa valmisti Huomenta Suomen studiossa supermarjasmoothien sekä yllättävän raejuustolevitteen.

– Annan vinkkinä, että jos käyttää levitteitä ja juustoja, niin tässä tulee levite ja juusto samassa paketissa.

Raejuustolevitteen idea on yksinkertainen: raejuuston joukkoon sekoitetaan kulhossa tuoretta basilikaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä. Sitten vain ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

– Siinä on proteiinia, yrttejä ja öljyä.

Sorsa on laskenut, että koko leviteannoksessa proteiinia on jopa yli 70 grammaa. Hän suosittelee nauttimaan raejuustolevitteen leivän päällä esimerkiksi salaatin, tomaatin, leikkeleiden tai kananmunan kaverina. Se sopii mainiosti myös vaikka uuniperunan täytteeksi. 

Katso videolta personal trainer Jari Sorsan välipalavinkit ja nappaa ohje: Helppo raejuustolevite 


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.