Personal trainer Jari Sorsa vinkkaa, miten raejuustosta saa taiottua herkullisen levitteen leivälle.
Raejuustosta saa todella loihdittua yllättäviä ruokia! Testasimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla elokuussa muun muassa raejuustosta valmistetut tortillaletut.
Oman raejuustovinkkinsä jakoi Huomenta Suomen viikonlopussa personal trainer Jari Sorsa. Liikunta-alan ammattilainen suosittelee panostamaan arjessa erilaisiin ravitseviin välipaloihin.
Lue myös: Tiedätkö, mitä raejuusto on?
Proteiinipitoinen levite raejuustosta
Sorsa valmisti Huomenta Suomen studiossa supermarjasmoothien sekä yllättävän raejuustolevitteen.
– Annan vinkkinä, että jos käyttää levitteitä ja juustoja, niin tässä tulee levite ja juusto samassa paketissa.
Raejuustolevitteen idea on yksinkertainen: raejuuston joukkoon sekoitetaan kulhossa tuoretta basilikaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä. Sitten vain ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
– Siinä on proteiinia, yrttejä ja öljyä.
Sorsa on laskenut, että koko leviteannoksessa proteiinia on jopa yli 70 grammaa. Hän suosittelee nauttimaan raejuustolevitteen leivän päällä esimerkiksi salaatin, tomaatin, leikkeleiden tai kananmunan kaverina. Se sopii mainiosti myös vaikka uuniperunan täytteeksi.