Sivumaku-blogin Jani Kinnusen lempiruokiin kuuluu italialainen lihakastike, ragù, jonka voi valmistaa arkisesti jauhelihaan tai juhlallisemmin ankkaan.
– Vienosti ja lempeästi hauduteltu italialainen lihakastike ragù kuuluu lempiruokiini. Sen voi tehdä bolognalaisittain jauhelihasta, napolilaisittain krouvimmin tai vaikka näin, ankan koivista, Sivumaku-blogin Jani Kinnunen vinkkaa.
Ankka tuo lihakastikkeeseen erilaista, makeampaa ja syvempää makua. Ankankoipia löytää purkitettuna ja valmiiksi kypsennettynä, mutta tuoreet tai pakastetut koivet toimivat kastikkeessakin.
– Niiden kanssa pysyy kontrolli paremmin hallussa. Maksoin koivista 3,5-4,5 euroa kappaleelta, koosta riippuen, kertoo Kinnunen.
Kokonaisista koivista saa lihan lisäksi talteen luut, joista voi keittää herkullisen liemen.
Katso ankka-ragùn resepti Sivumaku-blogista.
***
0:34