Skordalia
Tämä on kreikkalaisen keittiön vastaus ranskalaiselle aiolille. Skordalia maistuu parhaimmalta vastavalmistettuna ja haaleana. Se sopii lähes kaikelle – kalalle, äyriäisille, lihalle ja leivälle. Käytä jauhoista perunalajiketta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 300 g perunoita
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 munankeltuainenn
- 2 dl oliiviöljyämuutama
- rkl kiehuvaa vettä
- 1 sitruunan mehu
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat, kuutioi ja keitä pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, n. 15 minuuttia. Valuta perunat ja muussaa ne lämpimään kulhoon.
2. Purista sitruunasta mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli ja munankeltuainen perunaan voimakkain ottein. Kaada mukaan öljy ohuena norona samalla koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa kiehuva vesitilkka. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku