Oliiviaioli
Eikö olisi hauskaa tarjoilla itsetehtyä aiolia? Se ei ole lainkaan vaikeaa. Huomioi, että kaikkien ainesten tulee olla samanlämpöisiä, se vähentää juoksettumisen riskiä. Tarjoile lisukkeena kalaruoille, tai dippikastikkeena.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 valkosipulinkynttä
- suolaa
- 3 munankeltuaista
- 2-3 dl oliiviöljyä
- jauhettua valkopippuria
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 10 vihreää oliivia pimienton kera
Valmistusohje
1. Purista sitruunamehu. Kuori valkosipulinkynnet, purista ne kulhoon ja sekoita suolan kanssa, käytä survinta. Vatkaa mukaan keltuainen ja sitruunamehu.
2. Lisää öljy varoen, ensin tippa kerrallaan ja sitten hienona norona, vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit käyttää sähkövatkainta tai sauvasekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.
3. Hienonna oliivit ja lisää aioliin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku