Oliiviaioli

Eikö olisi hauskaa tarjoilla itsetehtyä aiolia? Se ei ole lainkaan vaikeaa. Huomioi, että kaikkien ainesten tulee olla samanlämpöisiä, se vähentää juoksettumisen riskiä. Tarjoile lisukkeena kalaruoille, tai dippikastikkeena.

Neljälle

  • 6 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 10 vihreää oliivia pimienton kera

Valmistusohje

1. Purista sitruunamehu. Kuori valkosipulinkynnet, purista ne kulhoon ja sekoita suolan kanssa, käytä survinta. Vatkaa mukaan keltuainen ja sitruunamehu.

2. Lisää öljy varoen, ensin tippa kerrallaan ja sitten hienona norona, vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit käyttää sähkövatkainta tai sauvasekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.

3. Hienonna oliivit ja lisää aioliin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!