Eikö olisi hauskaa tarjoilla itsetehtyä aiolia? Se ei ole lainkaan vaikeaa. Huomioi, että kaikkien ainesten tulee olla samanlämpöisiä, se vähentää juoksettumisen riskiä. Tarjoile lisukkeena kalaruoille, tai dippikastikkeena.

Neljälle

  • 6 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 10 vihreää oliivia pimienton kera

Valmistusohje

1. Purista sitruunamehu. Kuori valkosipulinkynnet, purista ne kulhoon ja sekoita suolan kanssa, käytä survinta. Vatkaa mukaan keltuainen ja sitruunamehu.

2. Lisää öljy varoen, ensin tippa kerrallaan ja sitten hienona norona, vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit käyttää sähkövatkainta tai sauvasekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.

3. Hienonna oliivit ja lisää aioliin.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike