Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermainen aioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aioli sopii moniin kala- ja äyriäisruokiin. Voit vaihdella sen makua sitruunalla, chilillä, yrteillä.

Neljälle

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 munankeltuaista
  • 1 tl vettä
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 dl ranskankermaa
  • suolaa
  • ½ maustemitta kajennepippuria

Valmistusohje

1. Vatkaa munankeltuaiset veden kanssa käsin tai koneella pari minuuttia. Lisää sen jälkeen öljy ohuena norona voimakkaasti vispaten, kunnes seos on sileää.

2. Laita aioli kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita mukaan ranskankerma, suola ja kajenne. Pane kylmään tarjoiluun asti.

Tuoreimmat aiheesta

Aioli