Aito vaniljakastike
Itse tehty oikea vaniljakastike on usein piste i:n päälle omenakakun ja marjatorttujen kanssa tarjoiltuna. Tietenkin voit ostaa myös valmista vaniljakastiketta, mutta omatekoinen lyö sen mennen tullen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 1 vaniljatanko
- 3 dl kahvikermaa
- 3 munankeltuaista
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä irti ja laita kaikki yhdessä kahvikerman kanssa kasariin. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta sitten liedeltä. Anna seistä ja maustua 15 minuuttia.
2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ja sekoita vaniljakermaan. Nosta kasari takaisin liedelle ja hauduta varovasti samalla vatkaten, kunnes kastike paksunee riittävästi. Ota kasari liedeltä, poista vaniljatanko ja jäähdytä kastike. Pane lopuksi kastike jääkaappiin.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se vaniljakastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku