Vaniljakastike

Aitoa vaniljakastiketta on hauska tarjoilla erilaisten jälkiruokien ja kakkujen kera. Siitä tulee paksu, keltainen ja vaniljansiemenistä mustapilkullinen.

Kuudelle

  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kidesokeria
  • 4 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Kaada maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kermamaitoon, lisää myös itse tanko. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Lisää hieman kermamaitoa ja jatka vatkaamista. Kaada munaseos kattilaan, jossa on loput kermamaidosta. Vatkaa liedellä miedolla lämmöllä, ilman että seos kiehuu, kunnes se paksunee. Jos seos kiehuu, se juoksettuu. Jäähdytä kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!