Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaniljakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aitoa vaniljakastiketta on hauska tarjoilla erilaisten jälkiruokien ja kakkujen kera. Siitä tulee paksu, keltainen ja vaniljansiemenistä mustapilkullinen.

Kuudelle

  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kidesokeria
  • 4 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Kaada maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kermamaitoon, lisää myös itse tanko. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Lisää hieman kermamaitoa ja jatka vatkaamista. Kaada munaseos kattilaan, jossa on loput kermamaidosta. Vatkaa liedellä miedolla lämmöllä, ilman että seos kiehuu, kunnes se paksunee. Jos seos kiehuu, se juoksettuu. Jäähdytä kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike