Marenkiherkku sviss

Tämä ihana herkku tunnetaan myös hovijälkiruokana, mutta Ruotsissa sen nimi on useimmiten marängsviss. Se taas tulee ranskan sanoista Meringue suisse, joka tarkoittaa juuri ruotsalaista marenkia erotukseksi italialaisesta. Joten ruotsalaiset ovat päässeet ruokahistoriaan muullakin kuin hapansilakalla.

Neljälle

  • 1 ½ l vaniljajäätelöä
  • 50 pientä marenkia
  • 2 dl kuohukermaa
  • paahdettuja mantelilastuja

Suklaakastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl vahvaa kahvia

Valmistusohje

1. Suklaakastike: Kaada kerma kasariin ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Ole tarkkana, kerma kuohuu helposti yli ja myös palaa pohjaan. Murra suklaa palasiksi ja laita kuumaan kermaan yhdessä sokerin ja kahvin kanssa. Vähennä lämpöä ja anna suklaan sulaa. Sekoita koko ajan, jotta saat sileän kastikkeen.

2. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa. Vaahdota kerma.

3. Asettele jäätelöä ja marenkeja kauniisti keoksi. Valuta päälle jäähtynyttä suklaakastiketta ja kruunaa kermavaahdolla ja mantelilastuilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.