Marenkiherkku sviss
Tämä ihana herkku tunnetaan myös hovijälkiruokana, mutta Ruotsissa sen nimi on useimmiten marängsviss. Se taas tulee ranskan sanoista Meringue suisse, joka tarkoittaa juuri ruotsalaista marenkia erotukseksi italialaisesta. Joten ruotsalaiset ovat päässeet ruokahistoriaan muullakin kuin hapansilakalla.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 ½ l vaniljajäätelöä
- 50 pientä marenkia
- 2 dl kuohukermaa
- paahdettuja mantelilastuja
Suklaakastike
- 2 dl kuohukermaa
- 150 g tummaa suklaata
- 1 rkl sokeria
- ½ dl vahvaa kahvia
Valmistusohje
1. Suklaakastike: Kaada kerma kasariin ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Ole tarkkana, kerma kuohuu helposti yli ja myös palaa pohjaan. Murra suklaa palasiksi ja laita kuumaan kermaan yhdessä sokerin ja kahvin kanssa. Vähennä lämpöä ja anna suklaan sulaa. Sekoita koko ajan, jotta saat sileän kastikkeen.
2. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa. Vaahdota kerma.
3. Asettele jäätelöä ja marenkeja kauniisti keoksi. Valuta päälle jäähtynyttä suklaakastiketta ja kruunaa kermavaahdolla ja mantelilastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti