Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Alkukeitto kasviksista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On monta hyvää syytä tarjota alkupalaksi kasviskeittoa. Keitto lämmittää vieraiden kehoa ja mieltä, maistuu täyteläiselle ja sisältää runsaasti vitamiineja. Myös kokki selviää vähällä vaivalla, sillä keitto valmistuu helposti ja on edullista tarjottavaa.

4 annosta

  • 100 g lanttua
  • 100 g porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • voita
  • suolaa, pippuria
  • 1 litra kasvislientä
  • tuoretta kirveliä

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi lanttu, porkkana ja juuriselleri. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota kasviksia voissa, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lisää kasvisliemi ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

3. Kaada keitto annoskulhoihin ja koristele tuoreella kirvelillä.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto