Vihannessosekeitto ja vihreät pavut
Tarvitset tämän keiton soseuttamiseen jonkin mikserin: monitoimikoneen, tehosekoittimen, jopa vanha kunnon sauvasekoitinkin käy. Tarjoile sulosopan kanssa sen arvoista hyvää leipää.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 perunaa
- 1 purjo
- 2 porkkanaa
- 4 tomaattia
- 1 1/4 l vihanneslientä
- 2 tl yrttisuolaa
- 50 g vihreitä papuja
Koristeluun
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja porkkanat ja pieni ne. Puhdista ja huuhtele purjo ja pätki se. Lohko tomaatit.
2. Pane perunat, porkkanat, purjo ja tomaatit keittopataan, kaada päälle vihannesliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia, tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
3. Soseuta keitto. Kaada takaisin keittopataan ja mausta yrttisuolalla. Poista vihreistä pavuista kovat kannat ja keitä ne pehmeiksi keiton joukossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku