Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihannessosekeitto ja vihreät pavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarvitset tämän keiton soseuttamiseen jonkin mikserin: monitoimikoneen, tehosekoittimen, jopa vanha kunnon sauvasekoitinkin käy. Tarjoile sulosopan kanssa sen arvoista hyvää leipää.

Neljälle

  • 2 perunaa
  • 1 purjo
  • 2 porkkanaa
  • 4 tomaattia
  • 1 1/4 l vihanneslientä
  • 2 tl yrttisuolaa
  • 50 g vihreitä papuja

Koristeluun

  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja porkkanat ja pieni ne. Puhdista ja huuhtele purjo ja pätki se. Lohko tomaatit.

2. Pane perunat, porkkanat, purjo ja tomaatit keittopataan, kaada päälle vihannesliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia, tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

3. Soseuta keitto. Kaada takaisin keittopataan ja mausta yrttisuolalla. Poista vihreistä pavuista kovat kannat ja keitä ne pehmeiksi keiton joukossa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto