Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Purjo-perunasosekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevennä ruokavaliotasi maukkaalla keitolla. Purjo-perunasosekeitto on herkullinen vaihtoehto arjen ruokapöytään. Se maistuu etenkin itse leivotun leivän kanssa.

Ainekset

  • puolikas purjo
  • 4 keskikokoista perunaa
  • pala fenkolia
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 1-2 dl kermaa 15%
  • valkopippuria
  • suolaa
  • nippu persiljaa
  • tilkka öljyä

Valmistusohje

Kuori perunat ja pese purjo huolellisesti. Pilko ne ja kuullota kevyesti öljyssä. Mausta fenkolipaloilla, pippurilla ja suolalla.

Lisää maito ja vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kypsäksi ja soseuta huolellisesti.

Lisää keittoon yhä tehosekoittimella vatkaten kermaa sekä persiljaa. Tarkista keiton suolaisuus ja lisää makuja tarpeen mukaan. Syö tuoreen hiivaleivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakeitto