Purjo-perunasosekeitto
Kevennä ruokavaliotasi maukkaalla keitolla. Purjo-perunasosekeitto on herkullinen vaihtoehto arjen ruokapöytään. Se maistuu etenkin itse leivotun leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- puolikas purjo
- 4 keskikokoista perunaa
- pala fenkolia
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1-2 dl kermaa 15%
- valkopippuria
- suolaa
- nippu persiljaa
- tilkka öljyä
Valmistusohje
Kuori perunat ja pese purjo huolellisesti. Pilko ne ja kuullota kevyesti öljyssä. Mausta fenkolipaloilla, pippurilla ja suolalla.
Lisää maito ja vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kypsäksi ja soseuta huolellisesti.
Lisää keittoon yhä tehosekoittimella vatkaten kermaa sekä persiljaa. Tarkista keiton suolaisuus ja lisää makuja tarpeen mukaan. Syö tuoreen hiivaleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku