Peruna-purjokeitto
Tämä on yksinkertainen ja helppo klassikkokeitto ja kaiken lisäksi keittojen aatelia. Voit tarjoilla sen kuumana tai kylmänä; kylmänä vain nimi muuttuu vichyssoiseksi. Parhaan keiton saat, kun käytät jauhoista perunalajiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g perunaa (jauhoista)
- 3 purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita
- 1 maustemitta kuivattua timjamia
- 1 litra vihanneslientä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- ½ dl suikaloitua purjoa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja suikaloi purjo. Ota erilleen puoli desiä tarjoilua varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
2. Kuullota perunat, purjot ja valkosipuli voissa, älä ruskista. Ripottele päälle timjamia, suolaa ja pippuria. Kaada päälle vihannesliemi ja keitä, kunnes perunat alkavat hajota.
3. Vatkaa tai miksaa koneella keitto aivan sileäksi. Tarjoile hieman purjoa kunkin annoksen päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku