Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Peruna-purjokeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksinkertainen ja helppo klassikkokeitto ja kaiken lisäksi keittojen aatelia. Voit tarjoilla sen kuumana tai kylmänä; kylmänä vain nimi muuttuu vichyssoiseksi. Parhaan keiton saat, kun käytät jauhoista perunalajiketta.

Neljälle

  • 600 g perunaa (jauhoista)
  • 3 purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • 1 litra vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • ½ dl suikaloitua purjoa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja suikaloi purjo. Ota erilleen puoli desiä tarjoilua varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Kuullota perunat, purjot ja valkosipuli voissa, älä ruskista. Ripottele päälle timjamia, suolaa ja pippuria. Kaada päälle vihannesliemi ja keitä, kunnes perunat alkavat hajota.

3. Vatkaa tai miksaa koneella keitto aivan sileäksi. Tarjoile hieman purjoa kunkin annoksen päällä.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakeitto