Peruna-purjokeitto

Tämä on yksinkertainen ja helppo klassikkokeitto ja kaiken lisäksi keittojen aatelia. Voit tarjoilla sen kuumana tai kylmänä; kylmänä vain nimi muuttuu vichyssoiseksi. Parhaan keiton saat, kun käytät jauhoista perunalajiketta.

Neljälle

  • 600 g perunaa (jauhoista)
  • 3 purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • 1 litra vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • ½ dl suikaloitua purjoa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja suikaloi purjo. Ota erilleen puoli desiä tarjoilua varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Kuullota perunat, purjot ja valkosipuli voissa, älä ruskista. Ripottele päälle timjamia, suolaa ja pippuria. Kaada päälle vihannesliemi ja keitä, kunnes perunat alkavat hajota.

3. Vatkaa tai miksaa koneella keitto aivan sileäksi. Tarjoile hieman purjoa kunkin annoksen päällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!