Alkuruokavoileipä lohen, katkarapujen ja mädin kera
Tämä elegantti alkuruoka yhdistää kaikkea hyvää merestä; lohta, katkarapuja ja mätiä. Tarjoile päivällisen alkajaisiksi.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 12 katkarapua
- 2 viipaletta kylmäsavulohta
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- 50 g muikunmätiä
- pöytämargariinia
- 4 salaatinlehteä
- 4 sitruunalohkoa
- 2 kirsikkatomaattia
- muutama tillinoksa
- muutama ruohosipulinvarsi
- 4 rkl majoneesia
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut ja kananmuna. Leikkaa lohiviipaleet kahtia pituussuuntaan. Lohko sitruuna. Lohko kananmuna neljään osaan. Halkaise kirsikkatomaatit. Voitele leipäviipaleet ja leikkaa leivistä reunat pois.
2. Asettele täytteet kauniisti leipien päälle. Aseta salaatinlehti ja munalohko jokaisen leipäviipaleen päälle ja lusikoi päälle mätiä. Asettele katkaravut munalohkojen päälle. Kiedo lohiviipaleet ruusukkeiksi ja aseta leiville.
3. Koristele sitruunalla, kirsikkatomaatilla, tillillä ja ruohosipulilla. Pursota päälle majoneesia. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku