Alkuruokavoileipä lohen, katkarapujen ja mädin kera

Tämä elegantti alkuruoka yhdistää kaikkea hyvää merestä; lohta, katkarapuja ja mätiä. Tarjoile päivällisen alkajaisiksi.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 12 katkarapua
  • 2 viipaletta kylmäsavulohta
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 50 g muikunmätiä
  • pöytämargariinia
  • 4 salaatinlehteä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 2 kirsikkatomaattia
  • muutama tillinoksa
  • muutama ruohosipulinvarsi
  • 4 rkl majoneesia

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut ja kananmuna. Leikkaa lohiviipaleet kahtia pituussuuntaan. Lohko sitruuna. Lohko kananmuna neljään osaan. Halkaise kirsikkatomaatit. Voitele leipäviipaleet ja leikkaa leivistä reunat pois.

2. Asettele täytteet kauniisti leipien päälle. Aseta salaatinlehti ja munalohko jokaisen leipäviipaleen päälle ja lusikoi päälle mätiä. Asettele katkaravut munalohkojen päälle. Kiedo lohiviipaleet ruusukkeiksi ja aseta leiville.

3. Koristele sitruunalla, kirsikkatomaatilla, tillillä ja ruohosipulilla. Pursota päälle majoneesia. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!