Uudenvuodenleipä
Tässä on täydellinen yöpala vaikkapa vuoden vaihtuessa. Valmista päällystahna etukäteen, niin sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa se jääkaapista.
4 hengelle
- 4 viipaletta tummaa leipää
- voita
- 4-6 keitettyä kylmää perunaa
- 2 tomaattia
- 1 purkki matjessilliä
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1/2 dl ruohosipulisilppua
- 1-2 dl ranskankermaa
- rosésalaattia, sitruunanviipaleita, ruohosipulia
Valmistusohje
1. Viipaloi perunat ja tomaatit. Voitele leivät ja päällystä ne salaatinlehdillä, peruna- ja tomaattiviipaleilla.
2. Valuta matjessilli ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja muussaa munat haarukalla ja sekoita sillikuutioiden, ruohosipulisilpun ja ranskankerman kanssa.
3. Jaa sillitahna leiville ja koristele sitruunasiivulla ja parilla ruohosipulinkorrella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku