Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uudenvuodenleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on täydellinen yöpala vaikkapa vuoden vaihtuessa. Valmista päällystahna etukäteen, niin sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa se jääkaapista.

4 hengelle

  • 4 viipaletta tummaa leipää
  • voita
  • 4-6 keitettyä kylmää perunaa
  • 2 tomaattia
  • 1 purkki matjessilliä
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1/2 dl ruohosipulisilppua
  • 1-2 dl ranskankermaa
  • rosésalaattia, sitruunanviipaleita, ruohosipulia

Valmistusohje

1. Viipaloi perunat ja tomaatit. Voitele leivät ja päällystä ne salaatinlehdillä, peruna- ja tomaattiviipaleilla.

2. Valuta matjessilli ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja muussaa munat haarukalla ja sekoita sillikuutioiden, ruohosipulisilpun ja ranskankerman kanssa.

3. Jaa sillitahna leiville ja koristele sitruunasiivulla ja parilla ruohosipulinkorrella.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä