Uudenvuodenleipä

Tässä on täydellinen yöpala vaikkapa vuoden vaihtuessa. Valmista päällystahna etukäteen, niin sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa se jääkaapista.

4 hengelle

  • 4 viipaletta tummaa leipää
  • voita
  • 4-6 keitettyä kylmää perunaa
  • 2 tomaattia
  • 1 purkki matjessilliä
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1/2 dl ruohosipulisilppua
  • 1-2 dl ranskankermaa
  • rosésalaattia, sitruunanviipaleita, ruohosipulia

Valmistusohje

1. Viipaloi perunat ja tomaatit. Voitele leivät ja päällystä ne salaatinlehdillä, peruna- ja tomaattiviipaleilla.

2. Valuta matjessilli ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja muussaa munat haarukalla ja sekoita sillikuutioiden, ruohosipulisilpun ja ranskankerman kanssa.

3. Jaa sillitahna leiville ja koristele sitruunasiivulla ja parilla ruohosipulinkorrella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!