Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattu kerrosleipä rapupuikkotäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on täydellinen pieni rapea suupala päivällisen alkupalaksi, mutta sopii myös kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi. Sosekeiton tai liemen kumppaniksi se sopii myös.

Neljälle

  • 8 viipaletta vuokaleipää
  • levitettä
  • 300 g rapupuikkoja
  • 2 rkl tillisilppua
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ maustemittaa kajennepippuria
  • 40 g voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • salaatinlehtisekoitus
  • ½ nippua retiisejä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Huuhdo salaatinlehdet ja revi isot lehdet pienemmiksi. Leikkaa retiisit suikaleiksi. Jaa salaatit ja retiisit neljä asetille ja tiputtele päälle öljyä ja sitruunamehua.

2. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja levitä viipaleille levitettä. Leikkaa rapupuikot paloiksi ja hienonna tilli. Sekoita keskenään rapupalat, tillisilppu, sitruunamehu ja kajenne. Jaa seos neljälle leivälle. Nosta toiset leipäviipaleet niiden päälle kanneksi ja paina hiukan.

3. Paista voileivät kullanruskeiksi voissa alhaisella lämmöllä. Käännä ja paista toiset puolet. Nosta leivät hetkeksi talouspaperille valumaan. Leikkaa leivät kulmittain puoliksi ja nosta kaksi kolmikulmiota kullekin lautaselle salaattipedille ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuleipä