Ruisleipää savusilakkatahnapäällyksellä
Savusilakkatahna sopii hyvin alkupalaksi ruisleivän päällä tai sitten ihan vain suolaisena palana olutlasillisen kanssa.
Neljälle
- 6 savusilakkaa
- 4 viipaletta ruisleipää
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- levitettä
- 1 ½ dl majoneesia
- suolaa ja valkopippuria
- 4 salaatinlehteä
- 1 dl pikkelsiä
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Perkaa savusilakat ja säästä neljä hienoa fileetä. Hienonna loput savusilakan lihasta haarukalla. Kuori munat ja viipaloi ne. Säästä 4 hienoa siivua ja hienonna loput munat. Sekoita keskenään hienonnetut savusilakat ja munat, majoneesi, suola sekä pippuri.
2. Voitele leivät levitteellä ja pane salaatinlehdet leiville. Jaa savusilakkatahna niiden päälle ja aseta munaviipale kullekin. Kääri säästetyt savusilakkafileet ja aseta ne munaviipaleille. Lusikoi lopuksi leiville pikkelsiä ja koristele persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"