Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruisleipää savusilakkatahnapäällyksellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Savusilakkatahna sopii hyvin alkupalaksi ruisleivän päällä tai sitten ihan vain suolaisena palana olutlasillisen kanssa.

Neljälle

  • 6 savusilakkaa
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • levitettä
  • 1 ½ dl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 dl pikkelsiä
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Perkaa savusilakat ja säästä neljä hienoa fileetä. Hienonna loput savusilakan lihasta haarukalla. Kuori munat ja viipaloi ne. Säästä 4 hienoa siivua ja hienonna loput munat. Sekoita keskenään hienonnetut savusilakat ja munat, majoneesi, suola sekä pippuri.

2. Voitele leivät levitteellä ja pane salaatinlehdet leiville. Jaa savusilakkatahna niiden päälle ja aseta munaviipale kullekin. Kääri säästetyt savusilakkafileet ja aseta ne munaviipaleille. Lusikoi lopuksi leiville pikkelsiä ja koristele persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä