Alkupalasandwich lohiruusukkeiden kera
Tarjoa aterian alkupalaksi jotain todella kaunista! Voit valmistaa sandwichit etukäteen ja vain koristella ne juuri ennen tarjoilua. Sandwichit ovat edukseen myös noutopöydässä.
4 annosta
- 4 pientä viipaletta savulohta
- 12 katkarapua
- 8 viipaletta vaaleaa leipää
- 50 g tuorejuustoa
Lohilevite
- 1 dl majoneesia
- 200 g savulohta
- 50 g tuorejuustoa
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- 1 rkl mätitahnaa
- 2 tl silputtua tilliä
- 1 tl itse puristettua sitruunamehua
Koristeluun
- silputtua persiljaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Lohilevite: Suikaloi lohi ja rouhi kananmuna. Sekoita lohesta, majoneesista, tuorejuustosta, munahakkeluksesta, mätitahnasta, tillistä ja sitruunamehusta kiinteä levite.
2. Voitele levitteellä neljä leipäviipaletta. Pane kunkin leivän päälle toinen leipäviipale ja paina kevyesti. Leikkaa leivistä neljä soikionmuotoista sandwichiä. Voitele ne päältä ja reunoilta tuorejuustolla. Taputtele persiljasilppua reunoille.
3. Aseta sandwichit neljälle asetille. Muotoile lohiviipaleista ruusukkeita ja aseta ne sandwichin päälle kuorittujen katkarapujen kera. Koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka