Alkupalasandwich lohiruusukkeiden kera

Tarjoa aterian alkupalaksi jotain todella kaunista! Voit valmistaa sandwichit etukäteen ja vain koristella ne juuri ennen tarjoilua. Sandwichit ovat edukseen myös noutopöydässä.

4 annosta

  • 4 pientä viipaletta savulohta
  • 12 katkarapua
  • 8 viipaletta vaaleaa leipää
  • 50 g tuorejuustoa

Lohilevite

  • 1 dl majoneesia
  • 200 g savulohta
  • 50 g tuorejuustoa
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 rkl mätitahnaa
  • 2 tl silputtua tilliä
  • 1 tl itse puristettua sitruunamehua

Koristeluun

  • silputtua persiljaa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Lohilevite: Suikaloi lohi ja rouhi kananmuna. Sekoita lohesta, majoneesista, tuorejuustosta, munahakkeluksesta, mätitahnasta, tillistä ja sitruunamehusta kiinteä levite.

2. Voitele levitteellä neljä leipäviipaletta. Pane kunkin leivän päälle toinen leipäviipale ja paina kevyesti. Leikkaa leivistä neljä soikionmuotoista sandwichiä. Voitele ne päältä ja reunoilta tuorejuustolla. Taputtele persiljasilppua reunoille.

3. Aseta sandwichit neljälle asetille. Muotoile lohiviipaleista ruusukkeita ja aseta ne sandwichin päälle kuorittujen katkarapujen kera. Koristele ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.