Alkupalasandwich lohiruusukkeiden kera
Tarjoa aterian alkupalaksi jotain todella kaunista! Voit valmistaa sandwichit etukäteen ja vain koristella ne juuri ennen tarjoilua. Sandwichit ovat edukseen myös noutopöydässä.
4 annosta
- 4 pientä viipaletta savulohta
- 12 katkarapua
- 8 viipaletta vaaleaa leipää
- 50 g tuorejuustoa
Lohilevite
- 1 dl majoneesia
- 200 g savulohta
- 50 g tuorejuustoa
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- 1 rkl mätitahnaa
- 2 tl silputtua tilliä
- 1 tl itse puristettua sitruunamehua
Koristeluun
- silputtua persiljaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Lohilevite: Suikaloi lohi ja rouhi kananmuna. Sekoita lohesta, majoneesista, tuorejuustosta, munahakkeluksesta, mätitahnasta, tillistä ja sitruunamehusta kiinteä levite.
2. Voitele levitteellä neljä leipäviipaletta. Pane kunkin leivän päälle toinen leipäviipale ja paina kevyesti. Leikkaa leivistä neljä soikionmuotoista sandwichiä. Voitele ne päältä ja reunoilta tuorejuustolla. Taputtele persiljasilppua reunoille.
3. Aseta sandwichit neljälle asetille. Muotoile lohiviipaleista ruusukkeita ja aseta ne sandwichin päälle kuorittujen katkarapujen kera. Koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku