Ambrosiaruudut
Nämä ovat mehukkaita ja raikkaita paloja, jotka valmistuvat nopeasti uunipannussa. Jos haluat pakastaa ruudut, tee se ennen paloittelua ja kuorrutusta. Näin kokonaisuudesta tulee raikkaampi sulatuksen jälkeen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 24 palaan
- 200 g voisulaa
- 4 kananmunaa
- 3 dl kidesokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 1 rasia hillottua appelsiininkuorta
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa se voilla ja ripottele päälle hieman jauhoja.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja raastettu appelsiininkuori ja kääntele taikinaan. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunipannuun. Paista uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.
3. Laita leivinpaperi ja pelti valmiin kakun päälle ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuorrutus, levitä se kakulle ja ripottele päälle hillottua appelsiininkuorta. Paloittele ruuduiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku