Uunipannuruudut
Nykyään löytyy monenlaisia valmiita kakkuaineksia, joita voi käyttää pohjana muuhun leipomiseen. Tavallisen sokerikakkuaineksen lisäksi välillä voi kokeilla vaikkapa sitruunakakkuaineksia. Vaihteluhan virkistää!
20 ruutuun
- 1 pkt sokerikakkuaineksia
Kuorrutus
- 200 g tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 5 rkl vahvaa, kylmää kahvia
- 3 rkl sulatettua margariinia
- 2 tl vaniljasokeria
- kookoshiutaleita
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita sokerikakkuainekset taikinaksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pieneen uunipannuun.
2. Paista kakku valmiiksi uunin keskitasolla, n. 10 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutuksen ainekset, paitsi kookos, kattilassa. Kuumenna ja sekoita niin että margariini sulaa. Levitä kuorrutus kakulle heti kun se tulee uunista, ripottele päälle kookosta ja leikkaa ruuduiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku