Appelsiini-sahramitorttu
Tämän jälkiruoan jokainen kalori on maun arvoinen, ja maku on upea. Appelsiinin ja sahramin ansiosta tämä on mainio joulujälkiruoka.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kymmenelle
- 4 dl vehnäjauhoja (noin 350 g)
- 1 maustemitta suolaa
- 175 g suolatonta voita
- 1 ¾ dl tomusokeria
- 3 munankeltuaista
Täyte
- 6 kananmunaa
- 9 munankeltuaista
- 4 dl kidesokeria
- 300 g suolatonta voita
- ½ g sahramia
- 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori (vain ohut, oranssi osa)
Valmistusohje
1. Leikkele jauhot, suola, voi ja sokeri rakeiseksi massaksi. Lisää keltuaiset ja nypi notkeaksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 3 tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka, läpimitaltaan 24 cm. Pistele taikina haarukalla. Esipaista 10 minuuttia. Ota uunista.
2. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Sekoita tomusokeri, munankeltuaiset, appelsiininkuori ja -mehu kattilassa. Laita kattila miedolle lämmölle ja vatkaa, kunnes sokeri on liuennut. Lisää puolet pehmeästä voista ja vatkaa kunnolla, kunnes seos paksunee. Lisää loput voista ja vatkaa, kunnes seos on oikein paksu ja kermainen.
3. Ota kattila liedeltä mutta jatka vatkaamista. Anna kreemin jäähtyä hieman. Kaada piiraskuoreen ja paista uunissa 5-8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa