Hieno mantelikranssi
Tämä maukas ja kaunis kranssi maistuu mantelimassalta, kardemummalta ja appelsiinilta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 50 g voita tai margariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- ½ dl kidesokeria
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
- 25 g hiivaa
- 1 ¼ dl kahvikermaa
- 1 kananmuna
Täyte
- 100 g mantelimassaa
- 1 munanvalkuainen
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- jauhettua kardemummaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- mantelilastuja koristeluun
Valmistusohje
1. Sekoita 4 dl jauhoja sekä suola, sokeri ja kardemumma. Lisää rasva ja nypi muruiseksi.
2. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita kerma ja muna taikinaan. Kohota n. 30 minuuttia.
3. Sekoita raastettu mantelimassa ja munanvalkuainen täytteeseen.
4. Työstä taikinaan loput jauhot ja kaulitse pitkulaiseksi levyksi, n. 30X50 cm.
5. Levitä päälle mantelimassaa ja appelsiininkuorta, ripottele päälle kardemummaa. Kääri rullalle. Leikkaa rulla 5-6 cm leveiksi paloiksi ja laita palat tiiviisti ympyrävuokaan.
6. Kohota vielä 40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
7. Penslaa kranssi munalla, ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku