Hieno mantelikranssi

Tämä maukas ja kaunis kranssi maistuu mantelimassalta, kardemummalta ja appelsiinilta.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 50 g voita tai margariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
  • 25 g hiivaa
  • 1 ¼ dl kahvikermaa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 100 g mantelimassaa
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • jauhettua kardemummaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • mantelilastuja koristeluun

Valmistusohje

1. Sekoita 4 dl jauhoja sekä suola, sokeri ja kardemumma. Lisää rasva ja nypi muruiseksi.

2. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita kerma ja muna taikinaan. Kohota n. 30 minuuttia.

3. Sekoita raastettu mantelimassa ja munanvalkuainen täytteeseen.

4. Työstä taikinaan loput jauhot ja kaulitse pitkulaiseksi levyksi, n. 30X50 cm.

5. Levitä päälle mantelimassaa ja appelsiininkuorta, ripottele päälle kardemummaa. Kääri rullalle. Leikkaa rulla 5-6 cm leveiksi paloiksi ja laita palat tiiviisti ympyrävuokaan.

6. Kohota vielä 40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

7. Penslaa kranssi munalla, ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.