Amerikkalainen suklaakakku
Amerikassa kaikki on paremmin; ainakin tämä kakku sulaa suussa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 120 g tummaa suklaata
- 200 g voita tai margariinia
- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 3 tl vanilliinisokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrakasta
- 100 g saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Sulata suklaa ja rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-margariiniseos, jauhot, vanilliinisokeri ja murskatut saksanpähkinät muna-sokerivaahtoon.
Kypsennä vuoassa (halkaisija on noin 23 cm) 180-asteessa noin tunti. Kakun kuuluu olla sisältä hieman kostea. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi