Amerikkalainen suklaakakku

Amerikassa kaikki on paremmin; ainakin tämä kakku sulaa suussa.

Ainekset

  • 120 g tummaa suklaata
  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrakasta
  • 100 g saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Sulata suklaa ja rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-margariiniseos, jauhot, vanilliinisokeri ja murskatut saksanpähkinät muna-sokerivaahtoon.

Kypsennä vuoassa (halkaisija on noin 23 cm) 180-asteessa noin tunti. Kakun kuuluu olla sisältä hieman kostea. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!