Hedelmäsavariini
Vanhanajan hyvää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 150 g pehmeää voita
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
- 3 jauhettua karvasmantelia
Täyte
- 2 kiiviä
- 1 prk ananasrenkaita
- punaisia cocktailmarjoja
- noin 1 dl hedelmälientä purkeista
- halutessasi, 2 rkl maukasta likööriä
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka huolellisesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi pieninä nokareina ja vatkaa edelleen. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kumoa sitten vuoka niin että kakku irtoaa, mutta jätä se vuokaan.
4. Kuumenna hedelmäliemi ja lusikoi se kakulle. Anna jäähtyä vuoassaan.
5. Kumoa kakku vadille. Vatkaa kerma ja täytä kakkurengas sillä, koristele hedelmillä ja marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku