Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmäsavariini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vanhanajan hyvää.

1 kakkuun

  • 150 g pehmeää voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
  • 3 jauhettua karvasmantelia

Täyte

  • 2 kiiviä
  • 1 prk ananasrenkaita
  • punaisia cocktailmarjoja
  • noin 1 dl hedelmälientä purkeista
  • halutessasi, 2 rkl maukasta likööriä
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka huolellisesti.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi pieninä nokareina ja vatkaa edelleen. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kumoa sitten vuoka niin että kakku irtoaa, mutta jätä se vuokaan.

4. Kuumenna hedelmäliemi ja lusikoi se kakulle. Anna jäähtyä vuoassaan.

5. Kumoa kakku vadille. Vatkaa kerma ja täytä kakkurengas sillä, koristele hedelmillä ja marjoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku