Kevyt kesäkakku
Helppotekoinen kakku, jonka koristelua vaihtelet marjojen kausien ja saatavuuden mukaan: vadelmia, mansikoita, mustikoita. Valmista vaniljakiisseliä on kätevää pitää kotona.
10-12 palaa
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g voisulaa
- 1,75 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 0,75 dl vadelmamehua
- 1 dl vaniljakiisseliä
- 1 dl kuohukermaa
- 0,5 l tuoreita vadelmia
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja kääntele munavaahtoon. Sekoita joukkoon lopuksi voisula.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Kumo9a kakku, kun se on hieman jäähtynyt ja anna jäähtyä kokonaan. Kostuta kakku mehulla.
3. Vaahdota kerma ja sekoita se vaniljakiisselin kanssa. Pursota ruutukuvio kakun pinnalle. Koristele marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta