Kevyt kesäkakku

Helppotekoinen kakku, jonka koristelua vaihtelet marjojen kausien ja saatavuuden mukaan: vadelmia, mansikoita, mustikoita. Valmista vaniljakiisseliä on kätevää pitää kotona.

10-12 palaa

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g voisulaa
  • 1,75 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 0,75 dl vadelmamehua
  • 1 dl vaniljakiisseliä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 l tuoreita vadelmia
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja kääntele munavaahtoon. Sekoita joukkoon lopuksi voisula.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Kumo9a kakku, kun se on hieman jäähtynyt ja anna jäähtyä kokonaan. Kostuta kakku mehulla.

3. Vaahdota kerma ja sekoita se vaniljakiisselin kanssa. Pursota ruutukuvio kakun pinnalle. Koristele marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!