Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt kesäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppotekoinen kakku, jonka koristelua vaihtelet marjojen kausien ja saatavuuden mukaan: vadelmia, mansikoita, mustikoita. Valmista vaniljakiisseliä on kätevää pitää kotona.

10-12 palaa

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g voisulaa
  • 1,75 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 0,75 dl vadelmamehua
  • 1 dl vaniljakiisseliä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 l tuoreita vadelmia
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja kääntele munavaahtoon. Sekoita joukkoon lopuksi voisula.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Kumo9a kakku, kun se on hieman jäähtynyt ja anna jäähtyä kokonaan. Kostuta kakku mehulla.

3. Vaahdota kerma ja sekoita se vaniljakiisselin kanssa. Pursota ruutukuvio kakun pinnalle. Koristele marjoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku