Sitruunakakku
Raikkaan makuinen sitruunakakku maistuu kahvin kanssa.
1 kakkuun
- 250 g pehmeää voita
- 2 ¾ dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 maustemitta suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl vettä
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, lisää sitten keltuaiset yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää suola ja sitruunankuori. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Vatkaa viimeiseksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 50-60 minuuttia.
4. Kuumenna kuorrutus, kaada se kakun päälle kun olet ottanut sen uunista. Anna jäähtyä vuoassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka