Anjoviskääretorttu

Tämä on yksi niitä reseptejä, joihin on pakko palata yhä uudestaan. Kääryleen seurana maistuu hyvä olut ja vähän näkkileipää.

Neljälle

  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 2 sipulia silppuna
  • 1 iso rasia anjovisfileitä
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunipannu huolellisesti. Vatkaa kaikki ainekset pannukakkutaikinaksi ja kaada se uunipannuun. Paista noin 20 minuuttia.

2. Ota pannukakku uunista ja kumoa se leivinpaperille. Nosta pannukakku papereineen takaisin uunipannuun. Kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi voissa, sekoita joukkoon anjovikset ja persiljasilppu.

3. Levitä täyte pannukakulle, ripottele juustoraaste päälle ja kääri pannukakku rullalle kuin kääretorttu. Ripottele kääryleelle vielä juustoraastetta ja gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.