Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Anjoviskääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksi niitä reseptejä, joihin on pakko palata yhä uudestaan. Kääryleen seurana maistuu hyvä olut ja vähän näkkileipää.

Neljälle

  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 2 sipulia silppuna
  • 1 iso rasia anjovisfileitä
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunipannu huolellisesti. Vatkaa kaikki ainekset pannukakkutaikinaksi ja kaada se uunipannuun. Paista noin 20 minuuttia.

2. Ota pannukakku uunista ja kumoa se leivinpaperille. Nosta pannukakku papereineen takaisin uunipannuun. Kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi voissa, sekoita joukkoon anjovikset ja persiljasilppu.

3. Levitä täyte pannukakulle, ripottele juustoraaste päälle ja kääri pannukakku rullalle kuin kääretorttu. Ripottele kääryleelle vielä juustoraastetta ja gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Anjovis