Muna-anjovispasteija

Munat ja anjovis: klassikkoyhdistelmä! Tämä pasteija maistuu yhtä hyvältä noutopöydässä kuin yövoileivän päällisenäkin.

Kuudelle

  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 prk anjovisfileitä
  • 5 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • ruohosipulisilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka, noin 1,5 litran vetoinen.

2. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi ruskistamatta. Kaada se vuoan pohjalle. Jaa hienonnetut anjovikset päälle.

3. Vatkaa yhteen munat, suola, pippuri ja jauho. Vatkaa kiehuva maito sekaan. Lisää vielä pari rkl ruohosipulisilppua ja kaada seos vuokaan.

4. Laita vuoka vesihauteeseen, peitä foliolla, johon pistät muutaman höyryreiän. Paista noin 30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä vadille, koristele ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!