Muna-anjovispasteija
Munat ja anjovis: klassikkoyhdistelmä! Tämä pasteija maistuu yhtä hyvältä noutopöydässä kuin yövoileivän päällisenäkin.
Kuudelle
- 1 iso sipuli silppuna
- 1 prk anjovisfileitä
- 5 munaa
- 4 dl maitoa
- 1 rkl vehnäjauhoa
- ruohosipulisilppua
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka, noin 1,5 litran vetoinen.
2. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi ruskistamatta. Kaada se vuoan pohjalle. Jaa hienonnetut anjovikset päälle.
3. Vatkaa yhteen munat, suola, pippuri ja jauho. Vatkaa kiehuva maito sekaan. Lisää vielä pari rkl ruohosipulisilppua ja kaada seos vuokaan.
4. Laita vuoka vesihauteeseen, peitä foliolla, johon pistät muutaman höyryreiän. Paista noin 30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä vadille, koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti