Voitaikinalastut anjoviksella, sipulilla ja paprikalla

Tätä parempaa yöpalaa saa hakea. Kaiken voi valmistella etukäteen. Mahan alkaessa kurnia yön kynnyksellä täytetyt voitaikinapitkot laitetaan vain uuniin. Lasi olutta kruunaa yöpalan.

Neljälle

  • 2 levyä valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 10 g voita
  • 1 pieni prk anjovisfileitä
  • 2 dl ranskankermaa, paprikalla maustettua
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl mustia, kivellisiä oliiveja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suikaloi sipuli ja paprika, anna niiden pehmetä hitaasti paistinpannussa nokareessa voita. Anna jäähtyä ja asettele suikaleet voitaikinalle.

2. Valuta anjovikset ja asettele fileet viistosti, tasaisesti taikinalevyille. Laita jokaisen fileen väliin nokare ranskankermaa. Ripottele päälle juustoraastetta, pippuria ja mustia oliiveja. Laita kylmään ellet paista näitä heti.

3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tai kunnes voitaikina on kypsää ja juusto sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!