Paistettua salviaa ja anjovista
4 hengelle
- neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
- 12 anjovisfilettä
- 24 suurta salvianlehteä
- 1 muna
- jauhoja leivittämiseen
- suolaa
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Tee kahdesta salvianlehdestä ja yhdestä anjovisfileestä ”voileipä”.
- Dippaa täytetyt salvianlehdet munassa ja leivitä jauhoissa.
- Upota täytetyt lehdet varovasti kuumaan öljyyn ja anna paistua, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Nosta lehdet talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen.
- Ripottele kuumille lehdille suolaa.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku