Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Anjovistäytteinen pannukakkurulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä kaikki pitävät! Valmista rulla hyvissä ajoin etukäteen ennen tarjoilua, sitten vain gratinoit sen nopeasti, viipaloit ja tarjoilet drinkkinaposteltavana, alkuruokana tai illallisena maukkaan oluen kera.

Neljälle-viidelle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 7 dl maitoa
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 2 isoa keltasipulia, hienonnettuina
  • 1 iso rasia anjovisfileitä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Sekoita jauhot, suola, munat ja maito, vatkaa sileäksi taikinaksi ja anna turvota 10 minuuttia.

3. Laita uunipannuun leivinpaperia, penslaa se voisulalla.

4. Kaada taikina pannuun, paista kypsäksi uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

5. Paista sipuli pehmeäksi voissa. Kääntele mukaan anjovikset liemineen ja kuumenna. Ota liedeltä.

6. Kumoa pannukakku uudelle leivinpaperilla ja vedä pois paistopaperi.

7. Levitä päälle täyte, ripottele päälle persiljaa ja kääri rullalle lyhyestä päästä alkaen.

8. Laita rulla sauma alaspäin uunivadille. Ripottele päälle juustoa. Gratinoi 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut. Viipaloi.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen pannukakku