Juuresgratiini pekonilla
Gratiini maukkailla täytteillä, jonka voit valmistaa kuinka suureksi tahansa, tuplaat vain reseptin määrät. Mehevä leipä ja maukas salaatti tekevät gratiinista kokonaisen aterian.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 4-6 porkkanaa, paloina
- 4 palsternakkaa, paloina
- 1 kasvisliemikuutio
- 250 g pekonia tai kinkkua, kuutioina
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl maitoa + keitinlientä
- 2-3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Laita juurekset kattilaan, murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vettä niin että ainekset juuri peittyvät. Keitä hiljalleen kunnes juurekset ovat lähes pehmeitä, laita ne uunivuokaan.
3. Paista pekoni nopeasti ja laita vihannesten päälle.
4. Paista margariini ja jauhot, lisää maitoa ja keitinlientä ja keitä 10 minuuttia. Lisää jusuto ja kaada kastike vuokaan.
5. Gratinoi uunissa kunnes pinta on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku